Hortet del Forat

Es tracta d’un hort comunitari veïnal al cor del barri de la Ribera. En aquest espai sostenible d’aproximadament 120 metres quadrats s’hi va plantar un hort de producció ecològica, comunitària i autogestionada. Hi ha una gran diversitat d’hortalisses, plantes medicinals i aromàtiques i flors. També hi ha un compostador comunitari i estructures per potenciar la fauna.

L’hort és un recurs socialitzador, obert a tothom i sense límit de participació. I amb la collita s’organitzen activitats, tallers i menjars populars.

L’any 2000, després dels enderrocaments d’un nou pla urbanístic, el veïnat va batejar les restes dels enderrocaments dels edificis com a “Forat de la vergonya”. Van plantar-hi un pi i van iniciar-hi l’hort. Aquest és un cas especial en què un espai ocupat i reivindicat pel veïnat finalment s’ha convertit en part d’un equipament de l’Ajuntament que es gestiona des del Casal de Barri Pou de la Figuera.

L’Hortet del Forat

Adreça Carrer Pou de la Figuera, 1
Districte Ciutat Vella
Barri Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Entitat gestora Comunitat Hortet del Forat
Entitats col·laboradores Educahorts/Casal Pou de la Figuera
Superficie (m2) 215
Superficie cultivada (m2) 105
Nombre aproximat de persones usuàries 52
Forat_1
Forat_2
Forat_3
Forat_4