Hort de la Colònia Castells

Aquest hort inicialment estava dotat de taules de cultiu d’ús social i comunitari, una zona àmplia d’experimentació sobre compostatge, uns contenidors com a espais d’eines i una aula on es recull l’aigua pluvial per regar. Posteriorment, s’hi van afegir dos grans bancals de conreu a terra en permacultura. Aquest hort està pendent de reubicar-se en un projecte de reurbanització de tota l’illa com a espai verd.

L’hort de la Colònia Castells és un espai cooperatiu on col·laboren el veïnat, persones voluntàries i diverses entitats socials de les Corts agrupats en l’Associació Hort Urbà Espai Colònia Castells.

L’objectiu és fer una gestió sostenible dels espais verds, amb agricultura ecològica; produir el compost per adobar la terra, obtenir les pròpies llavors, fer el planter, etcètera. Un objectiu també prioritari és fer un espai de participació veïnal i d’integració obert als col·lectius que ofereixen serveis socials al barri.

Les decisions es prenen en assemblea. L’hort obre unes hores cada dia i qualsevol persona interessada hi pot col·laborar. L’horari està exposat en una cartellera i cada dia hi ha una persona responsable d’obrir-lo.

Hort Urbà Espai Colonia Castells

Adreça Carrer Montnegre, 32
Districte Les Corts
Barri Les Corts
Entitat gestora Associació Hort Urbà Espai Colònia Castells-Les Corts
Entitats col·laboradores Grup CHM Salut Mental/Associació de Veïns de la Colònia Castells
Superficie (m2) 3.300
Superficie cultivada (m2) 1.530
Nombre aproximat de persones usuàries 55
ColoniaCastells_1
ColoniaCastells_2
ColoniaCastells_3
ColoniaCastells_4