Hort de la Font Trobada

L’hort de la Font Trobada, situat a la muntanya de Montjuïc, és un hort comunitari ecològic autogestionat que es va crear en un solar abandonat a l’abril del 2017, i que te un acord de gestió amb el districte de Sants – Montjuïc. L’espai compta amb l’aigua de la Font Trobada que prové de la muntanya i el reg es fa amb regadores. L’aigua que raja de la font s’ha canalitzat per a crear una petita bassa que desaigua al torrent, de manera que s’ha recuperat i posat sota protecció la biodiversitat d’una important flora i fauna local característica de les fonts i zones humides.

És un hort parcel·lat en 101 parcel·les, unes individuals/familiars de de 4,5 m2., i altres per entitats de 9 m2. Es comparteixen coneixements, experiències, planters, compostatge, hortalisses, llavors, … i assemblees, ja que des de l’inici s’ha considerat que és un hort comunitari. Funcionen diverses comissions. De l’associació en formen part més d’un centenar de persones sòcies però en realitat aquesta comunitat acull un col·lectiu de més de 300 persones de edats i orígens diversos. S’hi fan activitats i visites obertes a la ciutadania. A l’hort no hi ha electricitat i en assemblea van decidir mantenir l’espai lliure de fonts d’energia artificials.

Facebook
https://fonttrobada.wordpress.com/

Adreça Avinguda Miramar, 17
Districte Sants-Montjuïc
Barri El Poble-Sec
Entitat gestora Ass. de l’Hort de la Font Trobada
Entitats col·laboradores
Superficie (m2) 2.100
Superficie cultivada (m2) 910
Nombre aproximat de persones usuàries 300
FontTrobada_1
FontTrobada_2
FontTrobada_3
FontTrobada_4