Hortsec

Aquest hort comunitari del veïnat del Poble-sec, que és un hort privat convertit en hort públic, allotja unes figueres enormes i molts arbres fruiters i es caracteritza per la gran biodiversitat de vegetals cultivats, a causa de la diversitat cultural de les persones que el conreen.

L’activisme veïnal, la inclusió social, l’agricultura moderna i la sobirania alimentària són els pilars d’aquest espai municipal, que feia deu anys que funcionava com a hort veïnal quan la policia el va desallotjar l’any 2020. L’endemà, la propietat va demanar disculpes i va cedir les claus al veïnat perquè poguessin seguir amb el cultiu de l’hort com fins aleshores.

Així va néixer el col·lectiu que el gestiona, l’associació Hortsec, d’una manera espontània entre les persones que han compartit l’espai durant més d’una dècada, amb una estructura horitzontal autogestionada. Té un model llibertari que permet generar vincles comunitaris, interaccions culturals, intercanvis de coneixements i idees: un espai de convivència alternativa que utilitza regles singulars nascudes de l’evolució mateixa del col·lectiu.

Cal destacar la riquesa botànica de l’espai, que el col·lectiu ha mantingut i millorat durant els prop de quinze anys de vida de l’hort i que genera un petit pulmó verd en un entorn amb una elevada densitat urbanística.

Bcn + Sostenible

Instagram

Twitter

Adreça Passatge antic de Valencia, 1
Districte Sants – Montjuïc
Barri El Poble Sec
Entitat gestora Col·lectiu veïnal Hortsec
Entitats col·laboradores
Superficie (m2) 890
Superficie cultivada (m2) 690
Nombre aproximat de persones usuàries 12
Hortsec_1
Hortsec_2
Hortsec_3
Hortsec_4