Hort del Clot

Hort amb taules de cultiu i parterres alts: hi ha zona de cultiu comunitària, taules de cultiu destinades al Casal de Gent Gran Joan Casanelles, a entitats i activitats d’educació, una zona productiva d’innovació (aeroponia, hidroponia…) i una zona de cultiu a terra per l’estudi de la bioremediació de sòls contaminats.

L’espai té com a objectiu crear un nou model de gestió comunitària sostenible i de recuperació ambiental, que incorporant la innovació tecnològica i posant-la a disposició de la comunitat, generi un espai per l’educació en permacultura, la pràctica de models de governança i l’autogestió. L´Hort del Clot és un projecte participatiu obert a tota aquella persona que vulgui col·laborar i aprendre. És un nou model d’espai verd comunitari, un espai d’educació ambiental i trobada ciutadana, on posar en comú necessitats i desitjos, per abordar, en conjunt, els reptes que ens trobem amb l’actual situació d’emergència climàtica. El laboratori de la ciutat verda del futur, l´inici d´un camí cap a la sobirania alimentària, l´economia circular i el residu 0. L’Associació Hort del Clot vol que serveixi d’exemple perquè aquest efecte es vegi replicat a les llars, comunitats i altres espais de la ciutat.

Web Hort del Clot

GreenCity Lab Barcelona

 

Adreça Carrer de Bilbao, 243-241
Districte Sant Martí
Barri el Clot
Entitat gestora Ass Hort del Clot
Entitats col·laboradores Akashahub/Educahorts/cityplot.org
Superficie (m2) 2060
Superficie cultivada (m2) 140
Nombre aproximat de persones usuàries 47
Clot_1
Clot_2
Clot_3
Clot_4