Horta amb Gràcia

Horta amb Gràcia és un hort comunitari recuperat d’un solar buit i en desús i transformat en una zona verda on el cultiu d’hortalisses, herbes aromàtiques, plantes medicinals i fruiters ha esdevingut protagonista. Disposa d’un contenidor-magatzem d’eines, i també d’un bany sec.

És un espai d’aprenentatge hortícola que fomenta la biodiversitat basada en criteris ecològics, on l’entitat gestora (ATRA) imparteix una formació destinada al col·lectiu de persones amb diversitat funcional.

Les activitats se centren en l’atenció, l’acompanyament i el tractament a persones amb trastorn mental greu, per millorar la seva qualitat de vida, la rehabilitació i integració social i també en l’atenció i suport a les seves famílies.

A més, es fan activitats de vinculació amb la comunitat, on es treballa l’autonomia i es potencien les relacions socials. És, doncs, un espai obert al barri, de participació, de trobada i de suport mutu, on poder compartir activitats d’interès relacionades amb l’agricultura ecològica, l’alimentació saludable, la sostenibilitat i el reciclatge.

Enllaç web Ajuntament de Barcelona
Enllaç web Ruralitzem

Adreça Carretera Alta de Roquetes, 56-58
Districte Horta – Guinardó
Barri Horta
Entitat gestora ATRA-ATART UTE
Entitats col·laboradores
Superficie (m2) 1.880
Superficie cultivada (m2) 860
Nombre aproximat de persones usuàries 30
HortaAmbGracia_1
HortaAmbGracia_2
HortaAmbGracia_4
HortaAmbGracia_3