Hort d’en Queni

L’espai disposa de taules per al conreu d’hortalisses i plantes aromàtiques, destinades a l’organització de tallers sensorials per a persones amb sordceguesa i activitats de difusió de la discapacitat mitjançant la creació d’un museu sensorial (“jardí dels sentits”). Té unes carpes que fan alhora de magatzem i zona de tallers. Hi ha un compostador gran d’ús comunitari.

L’Hort d’en Queni sorgeix amb la idea d’Apsocecat (Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa) de crear un espai d’integració per a les persones amb sordceguesa, alhora que vol donar-les visibilitat i sensibilitzar la societat.

Es tracta d’un lloc per oferir oportunitats d’interacció social i amb l’entorn, un projecte en comú per a la col·laboració i la integració de la comunitat amb el món de les discapacitats sensorials.

L’espai s’obre també a les persones que vulguin fer voluntariat, donant suport en les activitats amb les persones usuàries. També s’ha obert l’espai a col·laboracions, com escoles de jardineria i instituts de la zona en l’àrea artística per decorar les parets i espais. El veïnat està convidat a participar en les activitats programades i a conèixer de primera mà com es viu amb la pèrdua dels dos sentits principals: la visió i l’audició.

Enllaç web Ajuntament de Barcelona
Enllaç web Apsocecat

Adreça Carrer Rosés, 8
Districte Sants-Montjuïc
Barri Sants
Entitat gestora APSOCECAT
Entitats col·laboradores
Superficie (m2) 1350
Superficie cultivada (m2) 90
Nombre aproximat de persones usuàries 15
Queni_1
Queni_2
Queni_3
Queni_4