Hort Ecovincles

És un espai amb parcel·les comunitàries per cultivar, on tota la collita es destina al banc d’aliments del barri. Disposa de compostadors i un vermicompostador, un jardí d’herbes aromàtiques i estructures per a la fauna.

La finalitat del projecte EcoVincles, liderat per l’AVV de la Prosperitat-Nou Barris, és recuperar per al veïnat del barri una zona en desús i degradada que envolta l’emplaçament provisional en barracons del Casal de Joves de Prosperitat.

Mitjançant la creació d’un hort urbà comunitari i un espai per desenvolupar-hi activitats, el projecte pretén implicar el veïnat perquè l’espai esdevingui un referent per a la Prosperitat i passi a formar part del patrimoni col·lectiu que cal preservar. Es conreen verdures i hortalisses ecològiques i no transgèniques, de temporada, autòctones i plantes medicinals.

S’ha implementat un projecte de recollida i filtració d’aigües pluvials, amb un regadiu per degoteig al llarg de tota la zona intervinguda.
Es tracta d’un hort obert al barri, la definició del qual depèn del grau d’implicació del veïnat en els usos i activitats de l’espai.

Ecovincles, hort comunitari de Prosperitat

Adreça Passeig de Valldaura, 271-289
Districte Nou Barris
Barri La Prosperitat
Entitat gestora AAVV Barri de la Prosperitat
Entitats col·laboradores Fundació Tres Turons/CAP Rio de Janeiro/Casal de joves de la Prospe/Userda 9
Superficie (m2) 300
Superficie cultivada (m2) 170
Nombre aproximat de persones usuàries 20
Ecovincles_1
Ecovincles_2
Ecovincles_3
Ecovincles_4