Hort de Torre Melina

L’hort de Torre Melina es troba al districte de les Corts, a prop dels municipis de l’Hospitalet i Esplugues de Llobregat. Va entrar en funcionament l’any 2009 i és una illa de biodiversitat enmig de la ciutat.

Disposa de 31 parcel·les cultivades en un terreny de 2.500 metres quadrats, compostadors individuals, un jardí d’aromàtiques i estructures per potenciar la fauna. Cada persona usuària o entitat disposa d’un armari individual, i hi ha un magatzem d’ús comú i un lavabo adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. També hi ha tres taules de pícnic amb bancs i ombra a l’estiu.

La Xarxa d’Horts Urbans de Barcelona és un programa de participació destinat a les persones més grans de 65 anys veïnes del districte i procedents d’entitats de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i del tercer sector social. S’hi accedeix per concurrència pública. L’objectiu és fomentar la participació de persones i entitats en activitats de millora ambiental a partir de l’agricultura ecològica i l’agroecologia. També s’hi fan activitats d’educació ambiental i visites, sobretot de grups escolars.

Enllaç web Ajuntament de Barcelona

Adreça Carrer Sunyol i Garriga, 8X-8X
Districte Les Corts
Barri La Maternitat i Sant Ramon
Entitat gestora IMPiJ
Entitats col·laboradores Coord d’Entitats Les Corts
Superficie (m2) 2.480
Superficie cultivada(m2) 1.085
Nombre aproximat de persones usuàries 52
TorreMelina_1
TorreMelina_2
TorreMelina_3
TorreMelina_4