Hort de Collserola

L’hort urbà de Collserola es troba als terrenys de l’antic comtat de Sert i va entrar en funcionament l’any 2007. Actualment disposa de dotze parcel·les en un terreny de 1.000 metres quadrats, compostadors individuals i estructures per potenciar la fauna. Les parcel·les de conreus estan envoltades per uns parterres naturalitzats amb presència d’algun fruiter. Cada persona usuària o entitat disposa d’un armari individual, i hi ha un magatzem d’ús comú i un lavabo adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. També hi ha una taula de pícnic amb bancs i ombra a l’estiu.

La Xarxa d’Horts Urbans de Barcelona és un programa de participació destinat a les persones més grans de 65 anys veïnes del districte i procedents d’entitats de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i del tercer sector social. S’hi accedeix per concurrència pública. L’objectiu és fomentar la participació de persones i entitats en activitats de millora ambiental a partir de l’agricultura ecològica i l’agroecologia. També s’hi fan activitats d’educació ambiental i visites, sobretot de grups escolars.

Enllaç web Ajuntament de Barcelona

Adreça Carles Pirozzini, 2
Districte Sarrià-Sant Gervasi
Barri Sant Gervasi – la Bonanova
Entitat gestora IMPiJ
Entitats col·laboradores AREP/Servei Rehabilitació Comunitària
Superficie (m2) 1.000
Superficie cultivada(m2) 300
Nombre aproximat de persones usuàries 20
Collserola_1
Collserola_2
Collserola_3
Collserola_4