Hort de Turull

L’hort urbà de Turull està situat als terrenys d’una antiga finca privada de més de 3.000 metres quadrats, actualment de titularitat municipal.
Consolidat actualment com a Aula Ambiental Bosc Turull, és un equipament que forma part de la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB) i que es dedica a protegir la biodiversitat urbana i difondre el patrimoni natural i cultural de l’entorn.

El Districte de Gràcia va cedir la gestió de part dels terrenys, uns 700 metres quadrats, a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins per ampliar el projecte d’horts urbans. Disposa de setze parcel·les per al conreu, compostadors individuals, un jardí d’aromàtiques i estructures per potenciar la fauna. Hi ha un armari individual per a cada persona usuària o entitat, així com un magatzem d’ús comú i un lavabo adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. També hi ha una taula de pícnic amb bancs.

La Xarxa d’Horts Urbans de Barcelona és un programa de participació destinat a les persones més grans de 65 anys veïnes del districte i procedents d’entitats de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i del tercer sector social. S’hi accedeix per concurrència pública. L’objectiu és fomentar la participació de persones i entitats en activitats de millora ambiental a partir de l’agricultura ecològica i l’agroecologia. També s’hi fan activitats d’educació ambiental i visites, sobretot de grups escolars.

Enllaç web Ajuntament de Barcelona

Adreça Passeig Turull, 10
Districte Gràcia
Barri Vallcarca i els Penitents
Entitat gestora IMPiJ
Entitats col·laboradores ACIDH / Centre l’Alba / Centre de Serveis Socials Vil·la de Gràcia / Escola Lexia NEE / Trementinaires
Superficie (m2) 700
Superficie cultivada(m2) 375
Nombre aproximat de persones usuàries 55
Turull_1
Turull_2
Turull_3
Turull_4