Hort de Can Soler

Es tracta d’una finca de més de 2.000 metres quadrats construïda on antigament hi havia la granja de la masia de Cal Boig, situada al barri de Sant Genís dels Agudells, al vessant solell de Collserola.

Avui perviuen l’antiga església de Sant Genís dels Agudells, del segle XVII, i la masia de Can Soler, que dona nom a la finca i als horts urbans. La masia, gestionada pel districte, és la seu del Centre de Natura, que forma part de la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB). Tant el districte com l’Institut Municipal de Parcs i Jardins hi desenvolupen activitats de tot tipus: visites i itineraris, formació professional i activitats d’educació ambiental relacionades amb la jardineria, el món agrari i les tècniques de l’agricultura ecològica i l’agroecologia.


L’hort disposa de 35 parcel·les per conrear, una zona de compostatge comunitari, diverses plantacions d’aromàtiques i arbres fruiters, una zona de viver per al banc de llavors i estructures per potenciar la fauna. Hi ha armaris individuals per a les persones usuàries i les entitats, així com un magatzem d’ús comú i un lavabo adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. També hi ha diverses taules de pícnic amb bancs sota els fruiters i ombra a l’estiu.

La Xarxa d’Horts Urbans de Barcelona és un programa de participació destinat a les persones més grans de 65 anys veïnes del districte i procedents d’entitats de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i del tercer sector social. S’hi accedeix per concurrència pública. L’objectiu és fomentar la participació de persones i entitats en activitats de millora ambiental a partir de l’agricultura ecològica i l’agroecologia. També s’hi fan activitats d’educació ambiental i visites, sobretot de grups escolars.

Enllaç web Ajuntament de Barcelona

Adreça Carretera de Sant Cugat, 114
Districte Horta- Guinardó
Entitat gestora IMPiJ
Entitats col·laboradores Fundació Els Tres Turons/AAVV de sant Genís dels Agudells/Ass. dones Taxonera/Argelaga/Col.lectiu Agudells
Superficie (m2) 2.300
Superficie cultivada(m2) 960
Nombre aproximat de persones usuàries 111
CanSoler_1
CanSoler_2
CanSoler_3
CanSoler_4