Hort de la Casa de l’Aigua

Aquest hort urbà es va inaugurar l’any 2015 i es troba fora del recinte històric de la Casa de l’Aigua, que inclou l’edifici restaurat de l’antiga estació de distribució d’aigua. Disposa de 30 parcel·les per al conreu en un terreny d’uns 1.000 metres quadrats, compostadors individuals, dos jardins d’aromàtiques, estructures per potenciar la fauna i una zona de planter. Una part del mur perimetral està construïda amb gabions plens de pedres, que també ajuden a la funció protectora de la fauna. Totes les persones usuàries disposen d’armari individual, i hi ha un magatzem comú i un lavabo adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. També hi ha dues taules de pícnic amb bancs.

La Xarxa d’Horts Urbans de Barcelona és un programa de participació destinat a les persones més grans de 65 anys veïnes del districte i procedents d’entitats de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i del tercer sector social. S’hi accedeix per concurrència pública. L’objectiu és fomentar la participació de persones i entitats en activitats de millora ambiental a partir de l’agricultura ecològica i l’agroecologia. També s’hi fan activitats d’educació ambiental i visites, sobretot de grups escolars.

Enllaç web Ajuntament de Barcelona

Adreça Carrer Garbí, 2
Districte Nou Barris
Barri Trinitat Nova
Entitat gestora IMPiJ
Entitats col·laboradores Associació TRACE
Superficie (m2) 1.100
Superficie cultivada(m2) 600
Nombre aproximat de persones usuàries 33
CasaAigua_1
CasaAigua_2
CasaAigua_3
CasaAigua_4