Hort de l’Avi

Els orígens d’aquest hort urbà, el primer de Barcelona, es remunten a l’any 1986, quan un grup de persones grans del barri va demanar al Districte un espai per conrear.

El grup inicial estava format per dinou persones, que, un cop obtingut el terreny, es van encarregar de fer els bancals i els camins i hi van instal·lar bancs, taules i una pèrgola. Els primers hortolans urbans també van ser pioners en l’educació ambiental, ja que des dels inicis van convidar les escoles properes a l’hort a fer-hi visites perquè els escolars coneguessin el món de l’agricultura. Des de 1997, és un espai gestionat des de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins.

L’hort està situat a la part forestal del Park Güell, als antics camps de conreu d’una masia enderrocada fa molts anys, on vivia l’antic guarda del Park Güell. Disposa de vint parcel·les cultivables en un terreny d’uns 800 metres quadrats, compostadors individuals, un jardí d’aromàtiques i estructures per potenciar la fauna. Té una caseta comunitària per guardar els estris de cultiu i una pica amb aigua. Sota unes parres hi ha dues taules de pícnic amb bancs.

La Xarxa d’Horts Urbans de Barcelona és un programa de participació destinat a les persones més grans de 65 anys veïnes del districte i procedents d’entitats de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i del tercer sector social. S’hi accedeix per concurrència pública. L’objectiu és fomentar la participació de persones i entitats en activitats de millora ambiental a partir de l’agricultura ecològica i l’agroecologia. També s’hi fan activitats d’educació ambiental i visites, sobretot de grups escolars.

Enllaç web Ajuntament de Barcelona

Adreça Torrent del Remei, 2
Districte Gràcia
Barri Vallcarca i els Penitents
Entitat gestora IMPiJ
Entitats col·laboradores Fundació Joia
Superficie (m2) 840
Superficie cultivada(m2) 490
Nombre aproximat de persones usuàries 23
Avi_1
Avi_2
Avi_3
Avi_4